Ideeën om over door te denken

Om het nieuwe jaar te vieren stuurden we in december een nieuwjaarskaart met een ballon. Een proefballon. Want kaart en ballon gingen samen met een oproep: laat een proefballonnetje op! En ontdek wat we met onze creatieve denkkracht voor jou kunnen betekenen. Het leukste idee verdient een gratis inspirerende doordenksessie waarin we – samen met jou of met een kleine groep – open en diepgravend je idee onderzoeken op zijn potentie.

Misschien denk je: “Leuk idee, ik weet misschien wel iets. Maar wat moet ik me voorstellen bij een doordenksessie?”

Goeie vraag!

Vragen zijn sowieso een goed startpunt voor het doordenken van een idee. Zoals: “Wat zie ik (gebeuren)?” En: “Wat vind ik daar van?”, gevolgd door: “Wat wil ik ermee?”

Het doordenken van een idee resulteert in een ‘concept’, een pakkende en compacte verwoording van het idee. Samen met de eerder verzamelde antwoorden heb je nu feitelijk je idee in de steigers staan.

Het concept biedt je een houvast, een raamwerk. Daarmee kun je het gaan uitwerken: met middelen, uiterlijke kenmerken, concrete toepassingen. Dát doen we niet in de doordenksessie, maar het zou er wel het vervolg op kunnen zijn.

Mocht je nog niet zo goed weten of je idee – al is het nog maar een gedachte – geschikt is om als proefballonnetje op te laten? Stuur dan een mailtje of bel gewoon even. En bedenk dat alleen al het nadenken over een plannetje, een goed idee is! Je moet érgens beginnen 😉

proefballonnen

Ideeën om over door te denken